Η εργοδοσία στον Βενέτη Ν.Ηρακλειου, την Τετάρτη 22 Μαρτη, απέλυσε την εργαζομενη Αννα Α. χωρίς προειδοποίηση με δικαιολογια την ανάγκη περικοπών προσωπικού λόγω οικονομικής δυσκολίας του καταστήματος.

Η απόλυση αυτή δεν ήρθε από τον ουρανό ούτε ήταν για τις ανάγκες του καταστήματος. Η συναδελφισσα συμμετείχε στις πανεργατικες απεργίες στις 8 και στις 16 Μάρτη και αυτός ειναι ο πραγματικός λόγος της απόλυσης της.

Ήδη μετα την συμμετοχή της στην απεργία στις 8 Μάρτη, στοχοποιηθηκε από τον διευθυντή, ο οποίος προσπάθησε με αρκετούς τρόπους να την οδηγήσει σε παραίτηση όπως είχε κάνει και με άλλους εργαζόμενους του καταστήματος το προηγουμενο διάστημα.

Έφτασε μάλιστα στο σημείο να την απειλεί πώς εκείνος “είναι της Χρυσής αυγής”, “η δική του πλευρά δεν έχει όρια” και πως “να κόψει τις μαγκιές γιατί δεν θα ευθύνεται η εταιρία αν τρελαθεί και τον γνωρίσει προσωπικά”. Αυτές οι πρακτικές δε μας τρομοκρατούν, μας εξοργίζουν!

Η απεργία είναι κεκτημένο δικαίωμα των εργαζομένων και είναι φανερό ότι οι εργοδότες και μαζί τους και η κυβέρνηση έχουν τρομοκρατηθεί από το μέγεθος και την συμμετοχή των εργαζόμενων στις απεργίες. Σε δεκάδες χώρους τα αφεντικά προσπαθούν να να τρομοκρατήσουν τους εργαζόμενους για την συμμετοχή τους στις απεργίες, είτε με απολύσεις, είτε με βλαπτικές μετακινήσεις και αλλαγές βαρδιών. Δεν θα τα καταφέρουν.

Ειδικά μέσα σε αυτές τις συνθήκες, με την κρατική δολοφονία στα Τέμπη και συνολικά με την πολιτική της κυβέρνησης, είναι κρίσιμο να μην αφήσουμε να περάσουν τέτοιες επιθέσεις. Να δυναμώσουμε τα συνδικάτα μας και να δώσουμε αποφασιστικά τη μάχη για συλλογικές συμβάσεις με αυξήσεις στους μισθούς και να οργανώσουμε κάθε χώρο δουλειάς.

Τέλος είναι αναγκαίο να υπενθυμίζουμε στον διευθυντή του Βενέτη Νέου Ηρακλείου, ότι η Χρυσή Αυγή καταδικάστηκε και υπάρχει κρατημένη για κάθε ακόλουθό της μια θέση στη φυλακή!

Μοιραστείτε το