Πρόταση από:

ΕΝΩΤΙΚΗ ΠΡΩΤΟΒΟΥΛΙΑ

Αγωνιστική Ταξική Ενότητα

Μάχη

Ως Εργατικό Κέντρο Αθήνας χαιρετίζουμε τις δεκάδες χιλιάδες κόσμου που συμμετείχαν στην απεργιακή κινητοποίηση της 8ης Μάρτη ενάντια στο προδιαγεγραμμένο έγκλημα στα Τέμπη και στην πολιτική των ιδιωτικοποιήσεων και των μνημονίων που δολοφονεί.

Αυτή η οργή συνδέθηκε με τη μάχη ενάντια στην έμφυλη καταπίεση και ανισότητα, στις γυναικοκτονίες, καθώς και με τα εργατικά και νεολαιίστικα αιτήματα ενάντια στις πολυετείς αντιλαϊκές πολιτικές των που πλήττουν τις ζωές μας.

Η συσσωρευμένη οργή για την υποβάθμιση των ζωών μας δεν μπορούσε να συγκρατηθεί μετά το έγκλημα στα Τέμπη που δεν θα ξεχαστεί. H κυβέρνηση της ΝΔ αλλά και οι προηγούμενες (ΣΥΡΙΖΑ, ΠΑΣΟΚ), που ιδιωτικοποίησαν τις σιδηροδρομικές μεταφορές είναι οι πραγματικοί υπεύθυνοι.

Τα εργατικά συνδικάτα, οι φοιτητικοί σύλλογοι, το μαθητικό κίνημα βρέθηκαν στο δρόμο όλες τις προηγούμενες μέρες και απέτρεψαν την επιβολή του συνηθισμένου κυρίαρχου αφηγήματος των ατομικών ευθυνών και της εκτόνωσης της λαϊκής οργής

Είναι η ώρα για κλιμάκωση και συνέχιση των αγώνων. Ως Εργατικό Κέντρο Αθήνας προχωράμε σε απεργιακή κλιμάκωση και προκηρύσσουμε νέα 24ωρη απεργία την Πέμπτη 16 Μάρτη. Συμμετέχουμε στο συλλαλητήριο την Κυριακή 12 Μάρτη στο Σύνταγμα στις 12:00.

Καλούμε σε σύσκεψη των σωματείων – μελών του Ε.Κ.Α. την Κυριακή 12 Μάρτη στο χώρο του ΕΚΑ μετά το συλλαλητήριο στο Σύνταγμα να συζητήσουμε και να οργανώσουμε τους αγώνες μας το επόμενο διάστημα. Καλούμε όλα τα σωματεία να συμμετάσχουν στην συζήτηση για την οργάνωση και την προετοιμασία της απεργίας και των επόμενων κινητοποιήσεων ενάντια στις πολιτικές που δολοφονούν και διαλύουν τις ζωές μας.

Καλούμε την ΑΔΕΔΥ, τα Εργατικά Κέντρα, τις ομοσπονδίες, τα πρωτοβάθμια σωματεία να πάρουν απόφαση για 24ωρη απεργία την Πέμπτη 16 Μάρτη, να συμμετάσχουν στη σύσκεψη την Κυριακή 12 Μάρτη, η οποία να αποτελεί κοινή σύσκεψη σωματείων ιδιωτικού και δημοσίου τομέα.

Να φύγει χωρίς αποζημίωση η Ferrovie/Hellenic Train και η επιχειρηματική λογική του κέρδους από τους σιδηροδρόμους. Να περάσουν στο δημόσιο οι μεταφορές και όλα τα κοινωνικά αγαθά με εργατικό έλεγχο, ενάντια στους κανονισμούς της ΕΕ και των μνημονίων που τα ξεπουλούν.

Πανεργατικός – παλλαϊκός ξεσηκωμός για την ανατροπή της κυβέρνησης και της πολιτικής που δολοφονεί. Όχι άλλοι νεκροί στο βωμό του κέρδους.

ΕΝΩΤΙΚΗ ΠΡΩΤΟΒΟΥΛΙΑ

Αγωνιστική Ταξική Ενότητα

Μάχη

Μοιραστείτε το